Bostadsrättsbesiktning

Säljarbesiktning 

Vi hjälper er med Bostadsrättsbesiktningen.

När du anlitar oss för en besiktning av lägenhet får du information om i vilken status bostadsrätten är i. Bostadsrättsbesiktning är en Statusbesiktning. En besiktning är ett bra sätt för köparen och säljaren att undvika framtida problem med tex vattenskador i badrummet eller köket. Vi inspekterar om det finns pågående vattenskador och upptäcker läckage vid anslutning av diskmaskin, tvättmaskin eller andra synliga rörledningar. Vid renoveringar och ombyggnationer av kök, badrum, WC, våtrum och tvättstuga. Det är viktigt att upptäcka problemen innan de uppstår.

Hitta felen innan det är försent

Om avloppsrören läcker i väggen eller i bjälklagen mellan våningsplan märker du direkt om det är vattenskada. Flagar färgen på väggarna, klämringen under badkarsavloppet sitter inte fast, fel monterad eller har plattorna i badrummet släppt? Risken för vattenskador är stor. Plaströren kan gå sönder. Värsta fall får man riva golv och väggar. Gör man en Statusbesiktning på bostadsrätten lyckas man begränsa både skadan och skadekostnaderna. Kostnaderna kan bli stora om du missar att se över och renovera dem i tid. En bidragande orsak till att avvikelser uppstått är att renoveringar eller ombyggnader som inte är fackmässigt utförda och utfärdas av oseriösa firmor. Det beror i princip alltid på att de saknar rätt kunskap, kommunikation och verktyg. Kunden har lockats övertygande av ett lägre pris på köks- eller badrumsrenoveringen.

Vad är syftet med Säljarbesiktning och köparbesiktning?  

Syftet med Bostadsrätts besiktning är indirekt att få noll fel, avvikelser eller åtminstone minimalt antal fel i protokollet. Vilket minimerar köp marknaden och Bostadsrättsföreningen. Både köparen och säljaren vill säkerhetsställa riskerna och eventuella fel i lägenheten. De vill hitta rätt kvalitet. En besiktning av lägenheten av en oberoende Besiktningsman skapar en lugn trygghet för din framtida boendemiljö.

Du som köpare köper bostaden i befintligt skick och som bostadsrättsinnehavare är du ansvarig för allt inre underhåll av lägenheten och kan även bli mot bostadsrättsföreningen ansvarig för säljarens eventuella renoveringar eller ombyggnader som inte är fackmässigt utförda. För att undvika krångel rekommenderar vi en besiktning innan du säljer din Bostadsrätt.

Bostadsrättsbesiktning av oberoende besiktningsman

Bostadsrättsbesiktning | Lägenhetsbesiktning

Vi har lagt all vår information om besiktning på vår separata hemsida www.bostadsrättsbesiktning.se

Där hittar du all nyttig information om vad som ingår och varför en besiktning är viktig att göra med mera. Välkommen att kontakta oss!   

Boka besiktning!

E-mail: info@bostadsrattsbesiktning.se

KONTAKT

070-520 60 10
info@arsenalenprojekt.se
Box 35, 129 21 Hägersten